Boeken

De Raket naar Aarde

De Raket naar Aarde vertelt het verhaal van Rits, die zijn overleden vader vreselijk mist en ervan overtuigd is dat zijn vader in een ster is veranderd.

Lees meer

Verbinden doe je zo! Deel II

Verbinden doe je zo! Deel II is dubbeldik en staat bol van verbindingsverhalen van en voor ondernemers. Een boek over netwerken, verbinden en het aangaan en onderhouden van (zakelijke) relaties.

Lees meer

Handboek Thuisbegeleiding

Het handboek Thuisbegeleiding staat vol met ervaringen van zowel cliënten als thuisbegeleiders en biedt theoretische en praktische handvatten in de uitvoering van de methodiek Thuisbegeleiding.

Lees meer

Schrijf- en spreekwerk

Malmberg

Auteur voor de lesmethode Take Care: opleiding Verpleegkundige, niveau 4.

Eliho

Namens Eliho geef ik een gastles over diversiteit en inclusie in het onderwijs voor intern begeleiders en mentoren van vmbo-school Vonk.

De Luisterlijn

Een training over omgaan met zelfbeschadiging voor de vrijwilligers van De Luisterlijn. Aan de hand van het boek Automute neem ik de deelnemers mee in de achtergrondinformatie, ervaringsverhalen en adviezen.

Prove2Move

Ontwikkelaar toetsmateriaal voor de Kennistestbank van Prove2Move, opleiding Sociaal Werk.

Angerenstein Zorg & Welzijn

Educatief auteur voor de lesmethode Angerenstein Zorg & Welzijn van Boom beroepsonderwijs. Theorie en verwerking Verpleegkundige en Sociaal Werk.

UMON

Interviews voor Zeelenberg Werving & Selectie, Zeelenberg Psychologie en OnlyHuman.

ThiemeMeulenhoff

Educatief auteur voor methode Traject Maatschappelijke Zorg, titel Participatie. Theorie en verwerking diverse modulen.

Amstelring

Een praktische aanpak van ingewikkelde problemen is het nieuwe Handboek Thuisbegeleiding. Om dit nieuwe handboek te schrijven, interview ik cliënten en thuisbegeleiders, duik ik in de vakliteratuur, theorie en verzamel ik praktijkinformatie.

WMO Consulenten Nederland

Tijdens de Nationale Bijscholingsdag WMO Consulenten Nederland geef ik de workshop Levensloop en eenzaamheid. Een interactieve workshop rond het boek Gedialogeerd, inclusief gespreks- en groepsoefeningen en inleiding in narratieve coaching.

Boom beroepsonderwijs

Educatief auteur voor Boom beroepsonderwijs: Opdrachtgestuurd onderwijs. Digitaal lesmateriaal (casuïstiek, theorie en verwerking) voor mbo Detailhandel, beroepsthema Hospitality.

https://auteursbond.nl/educatieve-auteurs/bestuur-2/

De Auteursbond

Bestuurslid bij de sectie Educatief Auteurs van de Auteursbond. Educatief Auteurs zijn onderwijsontwikkelaars, didactische experts, vakspecialisten, onderwijskundige creatievelingen en makers van lesmateriaal voor alle onderwijsvormen.

Herstelverhalen schrijven

De Waterheuvel is een gemeenschap van mensen met een psychiatrische achtergrond die dagelijks samenkomt in een clubhuis. In een zesdelige cursus leer ik de leden om hun herstelverhalen creatief en persoonlijk vorm te geven.

Noordhoff Uitgevers

Eindredacteur en educatief auteur voor ZorgPad Zorg & Welzijn – Maatschappelijke Zorg (mbo niveau 3) van Noordhoff Uitgevers. ZorgPad is een digitale leeroplossing met theorie, interactieve werkvormen en verwerking.

Zorg Diensten Groep

Visie- en Kwaliteitszorgdocument voor de aanbesteding van mortuariumbeheer in een groot ziekenhuis voor Zorg Diensten Groep (specialist in postmortale zorgdiensten) en een offertetekst voor partners.

BSS Congress (Rijksuniversiteit Groningen)

Op het BSS Congress ’21 (Rijksuniversiteit Groningen) geef ik een lezing (in Engels) over eenzaamheid voor studenten Sociologie, Psychologie en Pedagogiek. Ik draag voor uit het boek Gedialogeerd en ga in op verschillende vraagstukken.

Harrie Lamers

Voor ondernemer en professioneel verbinder Harrie Lamers schrijf ik het boek Verbinden doe je zo! Een persoonlijk boek over verbinden, netwerken en het opbouwen en onderhouden van (zakelijke) relaties. Je koopt het boek hier. 

Kennemerhart

Herschrijven procesmanagementbeleid (B1 en samenvatting) en schrijfworkshop voor medewerkers van Kennemerhart. Deze organisatie biedt diensten op het gebied van wonen, (thuis)zorg en welzijn aan mensen die ouder worden of ouder zijn.

ExpertCollege

Educatief auteur voor de beroepsopleidingen binnen Maatschappelijke Zorg (begeleider en persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg en specifieke doelgroepen). Zowel generieke als vakspecifieke beroepsthema’s, praktijkvoorbeelden en verwerkingsopdrachten.

Project Thuisbegeleiding

Redacteur van de tweemaandelijkse ActiZ-nieuwsbrief Trots op Thuisbegeleiding. Interviews, nieuwsberichten en achtergrondartikelen. Onderwerpen van de nieuwsbrief: actualiteiten, methodiek, projecten en ontwikkelingen in zorg en sociaal domein.

Geurwolkje

‘Over ons’ en diverse productbeschrijvingen voor de webshop Geurwolkje, waaronder van etherische oliën, diffusers en huidverzorgende producten.

AZOMA

Voor zorginstelling Ambulante Zorg op Maat Amsterdam (AZOMA) schrijf ik het zorginhoudelijk visiedocument en de visie op doorontwikkeling, ter ondersteuning van de aanbesteding van Specialistische Jeugdhulp 2021 bij diverse gemeenten.

DRAW Architecten

Voor het Haarlemse architectenbureau DRAW (her)schrijf ik de websiteteksten en fungeer als redacteur van blogs en sociale media.

Lieke van Dijk Training

Op verzoek van trainer en sociaal psychiatrisch verpleegkundige Lieke van Dijk schrijf ik in co-creatie de teksten voor de gloednieuwe website van LvD Training.

https://bravico.nl/

BRAVICO

BRAVICO deelt inspiratie en support rond sociale verbinding, mentale weerbaarheid en het (h)erkennen en voorkomen van eenzaamheid. In 2021 ontvang ik financiële steun van het Ministerie van VWS om de aandacht voor jongeren en eenzaamheid uit te breiden.

Gemeente Heemskerk

Op verzoek van de gemeente Heemskerk schrijf ik de toespraak van de burgemeester voor de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau van een vrijwilliger en actief inwoner van Heemskerk.

Gemeente Beverwijk

In opdracht van de gemeente Beverwijk werk ik aan de communicatie rond de nieuwe integrale toegang van het sociaal team. Alle inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee kunnen in de toekomst bij zowel de fysieke locatie als in de digitale omgeving met hun hulp-, advies- en ondersteuningsvragen terecht.

Cordaan

Informatieve websiteteksten voor verwijzers en wijkbewoners over de inloophuizen van Cordaan in verschillende wijken in Amsterdam.

EduSchrift

Redacteur EduSchrift, het online magazine voor onderwijsontwikkelaars. EduSchrift bevat achtergrondverhalen, interviews en informatieve artikelen en is bedoeld voor alle educatief auteurs binnen én buiten de Auteursbond.

MET Style Concepts

Websiteteksten voor stylist Sharon Belgrave die met MET Style Concepts styling in en om kantoor, huis en tuin biedt.

Advante

Op verzoek van Advante, adviesbureau voor organisatie, management en opleiding, schrijf ik een referentieverhaal.

Kennisplatform Integratie en Samenleving

Een blog over eenzaamheid onder jongeren met een migratieachtergrond. Is het gevoel er alleen voor te staan universeel? Ziet eenzaamheid er voor alle jonge mensen hetzelfde uit?

De Werkende Website

Websiteteksten voor midden- en kleinbedrijf in opdracht van allround reclame- en communicatiebureau De Werkende Website.

Mediatopia

Websiteteksten voor zelfstandig ondernemers, midden- en kleinbedrijf in opdracht van Mediatopia. Dit bedrijf verzorgt alles van websitedesign tot workshop, en van onderhoud tot tekst.

Workspace Heroes

Website- en propositietekst, whitepaper en content voor social media voor vernieuwende IT-consultancy, trainingen en online ondersteuning bij digitale adoptie binnen organisaties.

ROC Midden Nederland

Educatief auteur voor mbo-opleidingen Dienstverlening Sport & Recreatie (niveau 2), Verzorgende-IG (niveau 3), Maatschappelijke Zorg (niveau 4), Verpleegkundige (niveau 4) en Assistenten Gezondheidszorg (niveau 4). Ik ontwikkel casuïstiek, eind- en verwerkingsopdrachten aan de hand van praktijkverhalen/werkveldonderzoek.

Forcare

In opdracht van Forcare, aanbieder van zorgtechnologie (en onderdeel van Philips), schrijf ik een blog behorend bij een whitepaper over het uitwisselen van medische documenten tussen zorginstellingen.

Verhaalmakers

Als een van de Verhaalmakers geef ik woorden aan hét kernverhaal van de klant. Verhaalmakers bestaat uit een team van experts in storytelling: zelfstandige mediamakers, marketing- en communicatie experts.

AltraItalia

Promotietekst voor de nieuwe zakelijke taaltrainingen van AltraItalia, redactie websitetekst, persberichten en interviews. AltraItalia biedt les in de Italiaanse taal, verzorgt in en om Haarlem culturele en culinaire evenementen en taalreizen naar Italië.

Netwerk Amsterdamse Helden

Namens Stichting Netwerk Amsterdamse Helden bied ik ondersteuning aan startende en/of jonge ondernemers bij het schrijven van project- en ondernemersplannen en bij fondsenwerving. Alle ondernemers die gebruik maken van Stichting NAH hebben ideeën en initiatieven die bijdragen aan (jongeren)participatie door cultuur en sport.

Buro Dirigo

Op uitnodiging schuif ik aan bij een brainstormsessie met strateeg en vormgever over betere gespreksvoering tussen zorgverlener en mantelzorger. Hoe kom je als zorgverlener in gesprek met een mantelzorger, zónder aan geforceerde gespreksvoering te doen? Gewoon om te horen hoe het écht gaat?

Philosophy at Work

Meedenken en -schrijven voor de websitetekst van Philosophy at Work. Ook verzorg ik de biografie van de praktisch filosoof achter dit bureau. Bedrijven en particulieren kiezen steeds vaker voor een filosofische benadering van vraagstukken en problemen. Wat kan praktische filosofie voor hen betekenen? Philosophy at Work duikt erin.

Theo_Denayere_portfolio_Irene_Campfens

Hoveniersbedrijf Theo Denayere

Voor hoveniersbedrijf Theo Denayere schrijf ik rond enkele thema’s tekst voor de landingspagina en website. Wat moet er allemaal op een landingspagina staan en hoe bereik je als klein bedrijf meer klanten?

Onna Wisman Trainingen

Om het scholingsprogramma van weerbaarheidstrainer Onna Wisman Trainingen onder de aandacht te brengen schrijf ik een wervende uitnodiging/scholingsbrief. Weerbaarheid, zowel fysiek als verbaal, is voor veel beroepsgroepen (met name zorg en welzijn) van groot belang. 

Mevrouw_KIekkiek_portfolio_Irene_Campfens

Mevrouw KiekkieK

Voor deze fotograaf schrijf ik tekst voor de vernieuwde website. Er zijn heel veel fotografen; allemaal met een eigen specialiteit. Om toch op te vallen (best lastig met zo’n groot aanbod) is een mooie website met goede en vooral oprechte tekst nodig.

Shaolin_Centrum_Haarlem_portfolio_Irene_Campfens

Shaolin Centrum Haarlem

Voor Kung Fu school Shaolin Centrum Haarlem schrijf ik teksten voor de website en berichten voor sociale media.

Stichting_Pelita_portfolio_Irene_Campfens

Stichting Pelita

Op verzoek van Stichting Pelita maak ik van de bestaande cursusmap van de tweedaagse basismodule Cultuurspecifieke zorg, een lesprogramma van Djalan Pienter, een handzaam naslagwerk. Ik onderzoek of de inhoud voldoende aansluit bij de huidige ontwikkelingen, behoeften en informatie rond contextgerichte (informele) zorg.

De Vragenlijstexpert

Bij de uitvoering van het jaarlijkse studenttevredenheidsonderzoek bied ik als onderzoeksmedewerker ondersteuning tijdens meerdere klassikale interviewsessies met de studenten. Ik stel verdiepende vragen, volg de rode draad en verzamel bruikbare quotes en verbeterpunten.

Heemstede Nieuws-Irene Campfens

Heemstede Nieuws

Anderhalf jaar lang schrijf ik elke maand een nieuwe column voor Heemstede Nieuws. Deze wordt online gepubliceerd op diverse websites en sociale media. Een van de leukste (ja, echt!) vind je hier.

Zuster055_portfolio_Irene_Campfens

Zuster-055

Voor (thuis)zorgaanbieder Zuster-055 schrijf ik een jaar lang iedere maand een nieuw blog over actualiteiten, ervaringen en ontwikkelingen in de zorg. Wat gebeurt er in de zorg? Welk nieuws valt op?

by Rhiannon

Op verzoek van Rianne Janssen, orthomoleculair natuurvoedingsadviseur en verandercoach, schuif ik aan bij een workshop ‘gezonde snacks maken’ en schrijf hier een gastblog over. Verantwoord snacken: kan dat?

MerkVaardig

Communicatieadviesbureau MerkVaardig vraagt mij om mijn ervaringen als hulpverlener in de psychische zorg te delen. Ik ben dol op narratieve communicatie en deel mijn verhaal met genoegen. Want ‘goede hulpverleners werken vanuit context en interpretatie.’ Het hele verhaal lees je hier.

Events_portfolio_Irene_Campfens

Events.nl

Als redacteur bij Events.nl verzorg ik interviews, gedrukte en online artikelen voor en over de evenementen-, congres- en meetingbranche.

Spredle_portfolio_Irene_Campfens

Spredle

Als reporter bij Spredle verzorg ik websiteteksten, interviews, zakelijke blogs en thematische ondernemersverhalen voor het midden- en kleinbedrijf.

Crystal_Stone_Management_portfolio_Irene_Campfens

Crystal Stone Management

Of ik ook Engelstalige teksten schrijf? Ja dus. Voor Crystal Stone Management verzorg ik de complete websitetekst: van CtA tot biografie. In het Engels. Crystal Stone Management biedt vanuit Utrecht internationaal tour- en artiestenmanagement, marketing en educatie.

Socius Maatschappelijk Dienstverleners

Hoe krijgen maatschappelijk dienstverleners meer zicht en grip op thema’s als imago, toegankelijkheid en klantgericht communiceren? De training Linken & Liken en de workshop LinkedIn maken maatschappelijk dienstverleners vertrouwder met het effect en gebruik van sociale media in het sociaal domein.

Roads_portfolio_Irene_Campfens

Roads

Kan het imago van een maatjesproject misschien wat minder wollig? Om meer publiek en potentiële vrijwilligers te genereren, herschrijf ik de websitetekst voor Roads Maatjesproject.

RIBW_portfolio_Irene_Campfens

RIBW K/AM

Nieuwe vrijwilligers werven is vaak lastig. In opdracht van RIBW K/AM locatie BW De Noordrand schrijf ik een advertentietekst voor de lokale wervingscampagne. Deze woonvorm zoekt nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten voor de cliënten.

Cato_portfolio_Irene_Campfens

Cato Wonen Welzijn Zorg

Zowel personeel als cliënten hebben behoefte aan nieuws. Om deze reden geeft Cato al jaren een cliënten- en personeelsblad uit. Op verzoek verzorg ik interviews en redactie van beide bladen, creëer ik de brochure Casemanagement Dementie en schrijf diverse vacatureteksten.

Dock_portfolio_Irene_Campfens

DOCK Haarlem

Op verzoek schrijf ik (digitale) nieuwsbrieven, flyer- en folderteksten. Ook schrijf ik websiteteksten voor de moedercentra en diverse vacatureteksten voor de werving van nieuwe professionals en vrijwilligers.

NCOI_portfolio_Irene_Campfens

NCOI Opleidingsgroep

Educatief auteur voor de opleidingslijnen zorg en welzijn. NCOI Opleidingsgroep is een opleidingsinstituut dat mbo, hbo- en masteropleidingen aanbiedt voor werkende mensen.