Boek

‘Ik zou er een boek over kunnen schrijven.’ Zeg jij dat ook als je vertelt over jouw werk, leven, ervaring, inzicht of idee? Laat je niet tegenhouden door een (vermeend) gebrek aan tijd of vaardigheid. Laat je door mij helpen bij het schrijven van jouw boek. Ik kan je op verschillende manieren begeleiden bij een boek schrijven.

Ghostwriting

Het is jouw boek. Daarom wil jij je eigen naam als auteur op de kaft hebben. Als ghostwriter zorg ik ervoor dat jouw verhaal op een bij jou passende manier een boek wordt. Ik schrijf alles, van a tot z. Ik zorg voor een goede opbouw, stevige inhoud en foutloze tekst. Ghostwriting betekent een intensieve samenwerking. We zullen veel contact en overleg hebben. Als ghostwriter wijd ik mij volledig aan jouw boek. Dat betekent dat ik daar tijd voor vrijmaak in mijn agenda. Tijd is kostbaar voor een schrijver, daarom is ghostwriting bij mij niet voor een prikkie te koop. Om deze reden heb ik altijd eerst een kennismaking en maak ik voordat we starten een duidelijke offerte.

Co-creatie

Het is ons boek. We staan allebei op de kaft. Co-creatie is erg geschikt voor informatieve en educatieve boeken. Bijvoorbeeld een boek over een specifieke methode of visie. Ik denk mee over de inhoud en zet mijn eigen kennis en netwerk in. Mijn expertise ligt in gezondheid en herstel, mens en maatschappij en het sociaal domein. Een boek in co-creatie is een redelijk zakelijke manier van samenwerken. We hebben regelmatig overleg, wisselen content uit, lezen met elkaar mee en vullen elkaar aan. Bij een boek schrijven in co-creatie is het belangrijk om van tevoren duidelijke afspraken te maken over het auteursrecht en de vergoeding.

Schrijfbegeleiding

Jij komt er wel met het schrijven van je boek. Je hebt alleen wat hulp nodig bij taal- en stijltwijfels of bij het (her)vinden van motivatie en inspiratie. Met mijn schrijfbegeleiding komt jouw boek er! We hebben op afgesproken momenten contact. Jij kunt al je vragen en schrijfdilemma’s met mij bespreken. Ik neem het schrijfwerk niet van je over. Ik ben geen corrector. Ik steun en stimuleer je om het zélf te doen.