Over mij

Opgroeiend in een onderwijzersgezin (geboren in 1980) denk ik lange tijd dat ik later ook voor de klas zal staan. Als ik acht jaar ben, win ik met een kort verhaal over een ijdele prins de eerste prijs bij een schrijfwedstrijd van de lokale boekhandel. Ook schrijf ik rijmpjes, klets zelfgemaakte radioprogramma’s aan elkaar en stel krantjes samen, inclusief advertenties. Ik lees en leer graag, maar raak snel afgeleid door het leven. Ik begrijp niet goed waarom dingen lastig zijn en pijn doen. Fantaserend over de toekomst zie ik mezelf als bekende boekenschrijver met aanzien, politica met ballen of bioloog met snijangst. Maar het wordt ‘de zorg’.

De waan van alledag

Op zestienjarige leeftijd begin ik -zonder middelbareschooldiploma- aan een sociaal pedagogische opleiding. Om mijzelf te bedruipen werk ik in de avonduren en weekenden als hulpje in de ouderenzorg. Ik stuntel dagelijks met steunkousen, oogdruppels en korsetten. Een hoop gefriemel, gepeuter en gedoe. Niks voor mij. Drie jaar later ontdek ik via mijn vervolgopleiding in de verpleegkunde mijn ware tak van sport: de psychiatrie. Naast theorie en oefening in bekwaamheid leer ik vooral via de brievenbus te communiceren. Ik luister terwijl er geschreeuwd wordt, creëer rust in complete chaos, onderhandel als een diplomaat en praat als Brugman. Ik lijk de enige die het schrijven van de verplichte begeleidingsplannen, rapportages en overdrachtsbrieven als kers op de taart ziet. Overigens onderzoek ik alle facetten van de geestelijke gezondheidszorg, van uitvoerend tot projectmanagement en van beleidswerk tot teamleiderschap.

Waarom? Daarom!

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik ben nieuwsgierig. Altijd. Ik studeer Sociologie en schrijf mij in 2013 in bij de KvK als tekstschrijver en ontwikkelaar. Voor meer kennis van organisatie- en veranderprocessen gooi ik er ook nog een leergang Bedrijfskunde tegenaan. De cijfermatige vakken vind ik vreselijk. Vanaf 1 januari 2018 ben ik ‘fulltime’ ondernemer. Daarnaast werk ik een dag per week in de ggz. Ik volg regelmatig bijscholing in taal, (onderzoeks)journalistiek en communicatie.

Hoe je mij bereikt

Vaak ben ik op pad, in gesprek of verwikkeld in een tekst – met de telefoon uit. Ik lees berichtjes en bel natuurlijk terug als je mij hierom vraagt. Mailen kan op info@irenecampfens.nl en bellen of appen op 06-36188741.

Waar ik nogal trots op ben

In 2017 richt ik BRAVICO (Engelse uitspraak: breefieko) op. Dit platform biedt jongeren, volwassenen en professionals inspiratie en educatie in sociaal en mentaal welzijn. Hiervoor krijg ik in 2021 financiële steun van het ministerie van VWS (Steunpakket Jeugd). Ook beland ik met BRAVICO in de top-5 van de ASN Bank Wereldprijs 2018, thema Mens & Samenleving en sta ik in de VIVA400 van 2019: de lijst van 400 vrouwelijke ondernemers die impact maken. Na vijf jaar besluit ik in 2022 het platform los te laten en op eigen titel verder te gaan met deze thema’s.