Over mij

Opgroeiend in een onderwijzersgezin (geboren in 1980) denk ik lange tijd dat ik later ook voor de klas zal staan. In die tijd moet je beroepskeuze namelijk vooral pragmatisch zijn. Ik lees en leer graag, maar raak snel afgeleid door het leven. Ik begrijp niet goed waarom dingen lastig zijn en pijn doen. Fantaserend over de toekomst zie ik mezelf als bekende boekenschrijver met aanzien, politica met ballen of bioloog met snijangst. Maar het wordt ‘de zorg’. Ook heel functioneel trouwens. 

De waan van alledag

Op zestienjarige leeftijd begin ik -zonder middelbareschooldiploma- aan een sociaal pedagogische opleiding. Om mijzelf te bedruipen werk ik in de avonduren en weekenden als hulpje in de ouderenzorg. Ik stuntel dagelijks met steunkousen, oogdruppels en korsetten. Een hoop gefriemel, gepeuter en gedoe. Niks voor mij. Drie jaar later ontdek ik via mijn vervolgopleiding in de verpleegkunde mijn ware tak van sport: de psychiatrie. Naast theorie en oefening in bekwaamheid leer ik vooral via de brievenbus te communiceren. Ik luister terwijl er geschreeuwd wordt, creëer rust in complete chaos, onderhandel als een diplomaat en praat als Brugman. Ik lijk de enige die het schrijven van de verplichte begeleidingsplannen, rapportages en overdrachtsbrieven als kers op de taart ziet. Overigens onderzoek ik alle facetten van de geestelijke gezondheidszorg, van uitvoerend tot projectmanagement en van beleidswerk tot teamleiderschap.

Waarom? Daarom!

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik ben nieuwsgierig. Altijd. Ik studeer Sociologie en schrijf mij in 2013 in bij de KvK als tekstschrijver en ontwikkelaar. Voor meer kennis van organisatie- en veranderprocessen gooi ik er ook nog een leergang Bedrijfskunde tegenaan. De cijfermatige vakken vind ik vreselijk. Vanaf 1 januari 2018 ben ik ‘fulltime’ zzp’er. Daarnaast werk ik een dag per week in de ggz en ben ik gecertificeerd bokstherapeut

Zien, horen, lezen en leren 

Ik ben te gast in de podcasts Verse Inkt, HybridWorkPodcast, Carrièrestart. Interviews met mij verschijnen in de tijdschriften SoZioVIVALibelleVriendin. Digitale verhalen publiceer ik onder andere bij Houdmoed.nlKennisplatform Inclusief Samenleven en Zorg + Welzijn

Goed om te weten 

Je wilt het misschien helemaal niet weten, maar ik vertel het je tóch:

  • Ik knap op jou en je opdracht af als je met verkleinwoorden tegen me praat: ‘wat een leuk bedrijfje heb je’, ‘doe even een tekstje’ en ‘noem maar een prijsje’;
  • Ik werk hard en snel en verwacht dat jij dat ook doet om mijn factuur op tijd te betalen;
  • Ik ben goudeerlijk, open en vaak best direct (sommigen noemen mij een Rotterdammert in een Haarlems jasje);
  • Ik vind niet snel iets (te) moeilijk, maar soms wel (te) saai, zoals salesfunnels (gááp), SEO-teksten (geeuw) en digitale marketing (snurk). 

Hoe je mij bereikt

Eerlijk: ik ben gewoon niet zo’n beller. Mailen kan op info@irenecampfens.nl